fbpx
/
Hva er SMiShing?
/
Hva er SMiShing?

HVA ER SMISHING?

SMiShing er SMS-svindel og kan sammenlignes med phishing via e-post, det å fiske etter sensitive opplysninger. Metoden de bruker er å sende en lenke på SMS med viktig informasjon eller et lokkende tilbud inn til en falsk nettside, der du i neste steg blir bedt om å gi fra deg personopplysninger og betalingsinformasjon som Bank-ID og kortdetaljer.

Personopplysningene dine kan videre bli brukt til spam-reklame og telefonsalg, mens bankopplysninger kan brukes til å trekke penger fra kontoen.

De ondsinnede aktørene kan slå til når som helst, men spesielt ved store begivenheter som høytider og Black Friday. De utgir seg for å være eksempelvis fra Posten, Bring eller PostNor og i all travelhet er det fort gjort å klikke på lenken og la seg lure.

Det som er viktig å huske er at disse eller andre instanser aldri vil be deg om å gi personopplysninger eller betalingsinformasjon på denne måten.

Verji e-bok

Last ned e-boka «Vil du redusere risikoen for dataangrep?»

Denne e-boka beskriver de digitale sikkerhetstruslene din virksomhet står overfor, og hvordan du kan beskytte deg mot dem.