fbpx
/
Hva er Brute-force-angrep?
/
Hva er Brute-force-angrep?

HVA ER BRUTE-FORCE-ANGREP?

Brute-force-angrep er en type passordangrep mot nettsteder eller servere gjennom å tippe brukernavn og passord, fortrinnsvis hos en administrator. Klarer angriperne å lykkes i dette får de full tilgang.

Den enkleste formen for brute-force er systematisk å prøve å gjette seg fram til rett brukernavn og passord ved å følge bokstav for bokstav i alfabetet og med ulike kombinasjoner. De mest brukte passordene som eksempelvis «12345» blir prøvd først i et brute-force-angrep. Knappekombinasjoner som kommer fra sammenhengende bokstaver fra tastaturet som «asdfgh» og lignende blir også testet ut tidlig. Også vanlige navn, kjendisnavn, bursdager, kjæledyrnavn, jobbtittel, hobbyer og lignende er noe de sjekker ut ved denne type angrep.

Den mer avanserte formen er å benytte dataprogrammer som gjør dette raskt og effektivt, og metodene blir bedre og bedre. Det er derfor viktig at du har et passord som ikke er lett å gjette seg til, helst en kombinasjon med minimum 10 små og store bokstaver, tall og spesialtegn. I tillegg bør du sørge for å ha forskjellige passord på de ulike tjenestene.

Verji e-bok

Last ned e-boka «Vil du redusere risikoen for dataangrep?»

Denne e-boka beskriver de digitale sikkerhetstruslene din virksomhet står overfor, og hvordan du kan beskytte deg mot dem.